Synes du kloklipp på hund er vanskelig eller ekkelt?

Jul 28, 2023Dogtivity AS


Å klippe klør på hunden er en del av det jevnlige stellet med hund.

Det er viktig for hundens velvære at klørne holdes korte. Lange klør vil føre til skjev stilling på tærne, som igjen vil skape skjevbelastninger videre opp i kroppen på sikt.
Dette er ikke noe behagelig for hunden å gå med.

Når kloa har perfekt lengde, er den ikke i gulvet når hunden står rett på flatt underlag.

Kloklipp på hund er egentlig ganske enkelt. Men det er ikke alltid enkelt å få hunden til å være komfortabel med å klippe klør.

Det første du må være nøye på er at du har en skarp klosaks. Husk at saksen over tid vil bli sløv, og den må da slipes opp igjen. En skarp klosaks vil klare å skjære gjennom hundens klo som smør. Mens en sløv klosaks vil klemme kloa sammen før den til slutt klarer å kutte. Dette er ubehagelig! Prøv selv å klem hardt sammen på sidene av din egen negl. 


Neste punkt er at hunden er komfortabel med og liker å bli håndtert. Håndtering skal aldri være straff eller strenge stemmer - håndtering skal være kos og trygghet.
Min anbefaling er å bruke mye tid fra hunden er liten valp til å kose på labber, løfte på poter, kikke, stryke, snakke med rolig stemme - og gjøre alt til en trivelig stund. 

Finn ut hvordan din hund trives med å bli klipt klør på! 

Noen hunder liker å ligge på siden når man klipper klørne, noen liker å ligge på ryggen mellom bena dine, og andre hunder liker å stå når de blir klippet klør på. Finn ut hva din hund trives med! 


Midt inne i kloa er det en nerve. Hvis det går lang tid mellom hver kloklipp, vil nerven også vokse i lengde, og du kan ikke klippe kloa like mye tilbake. Derfor er det viktig å klippe klør jevnlig! Selv klipper jeg ukentlig. 


Kloa vil alltid forsøke å vokse i en sirkel, hvor den krummer seg ned og inn tilbake mot poten først. Dette forsøker jeg alltid å motvirke ved at jeg klipper på skrå ovenfra og ned.
Jeg klipper to klipp - først et på lengden på skrå fra undersiden, og så et på skrå fra oversiden. Ofte så klipper jeg også av litt på hver kant for å runde av tuppen.
Jeg klipper heller flere ganger, og litt og litt, enn å klippe for mye.

Kloklipp av hund illustrert

Skulle du være uheldig å klippe for mye, så må du ikke fortvile. Det går bra. Klør blør en god del, men det er ikke farlig. Det viktigste du gjør hvis du er uheldig og klipper over en nerve, er å stille og rolig fortsette klippingen. 


Er det noe du lurer på rundt kloklipp?

Flere blogginnlegg