Sol, sommer, varmt og.. ingen tur eller trening?

May 22, 2023Dogtivity AS

Det kan være frustrerende å være hundeeier når det er varmt. 
Det er varmt for hunden å gå tur, det er varmt for potene til hunden på asfalten, og du er kanskje stresset over at hunden drikker lite og/eller spiser dårlig. 

Hvordan legge til rette for hunden?

Det er mye man kan gjøre for at hunden skal få det litt bedre i sommervarmen. Men det jeg får inntrykk av at de fleste synes er vanskelig er å aktivisere hunden og vite at den har fått den treningen og aktiviteten den trenger. 

Vasse med hundenVed å ta med hunden til vannet, la den vasse, løpe, leke i vann og gjerne svømme også - vil den få brukt kroppen sin godt, samtidig som den blir nedkjølt. 
Vær bare obs på at å "duppe" hunden i vann underveis på tur ofte kan virke mot sin hensikt. En hund som er varm, vil ikke rekke å bli nedkjølt av en kort dukkert, og når vannet fordamper fra pelsen når dere går videre på tur, vil kroppen bli enda varmere. 
Tenker du å kjøle ned hunden i løpet av gåturen, bruk minimum 10 minutter på bading og lek i vannet før du går videre. 
Jeg må også slå et slag for søkstrening. Du kan gå en kortere tur, men legge inn flere stopp med søksøvelser. Be hunden om å sitte og vente, legg ut noen godbiter rundt omkring, og send hunden i søk. Da får hunden også brukt nesa si og får mental stimuli, uten at det er så høy fysisk aktivitet inkludert så man er redd for overoppheting. 
Du kan også be hunden om søke etter ball eller favorittleken sin for eksempel. 


Lag hundeis! 

Lag is til hunden din! Her er det kun fantasien (og ingrediensene) som setter grenser! Du kan lage deilig is med kefir og blåbær for eksempel. Eller du kan blande ut våtfôr i vann og fryse ned. 
Benkraft er også kjempenæringsrikt og ypperlig å gi hunden på varme dager. 

Lag hundeis til hunden din
Jeg gjør det som regel så enkelt som å bruke engangskopper å fyller "ismassen" i før jeg og setter oppi noen tyggeting - for eksempel kaninører eller kyllingføtter - og setter til frysing. 
Valp spiser frossenfôr kjøttbolle

 

En annen super lettvint, smart og enkel hundeis er frosne kjøttboller av råfôr. 

 

Som sagt det er kun fantasien din og kreativiteten din som setter grenser, men husk at hunden din er neppe den som vektlegger det estetiske. 
Det er smaken som teller i hundens verden - så bare sett i gang å lag hundeis! 

 

 

 

 

 Men hvordan kan jeg få trent med hunden når det er så varmt?

For det første, så er nok også hunden din ganske så utslått av varmen. Hunder og blir påvirket der. 
Men både vi og hunden har godt av litt fysisk aktivitet allikevel. 

Det er et alternativ å gå tur grytidlig på morgenen, eller sent på kvelden. 

Et annet alternativ er å la hunden svømme. Svøm gjerne sammen med den, eller padle kajak, sup eller lignende. Bare pass på at hunden har på flytevest! 

Fitness trening er også super god fysisk trening, samtidig som det er mentalt krevende også! To fluer i en smekk - eller 3 faktisk, for en hund med sterk muskulatur er en sunn hund, og fitness trening for hunden er ren styrketrening! 

Stå med fremben og bakben på hver sin targetHund står på fitness ball

Ikke krev så altfor mye i starten, så blir det gøy for dere begge. 

Bare det å stå med fremben og bakben på hver sin target kan være vanskelig nok.

 

Balanseøvelser er også kjempemorsomt - og krevende! 

 

Det fine med fitness trening er at dette kan du gjøre innendørs, eller ute i skyggen av et tre, og det er relativt stillestående slik at man ikke utfordrer temperaturen altfor mye. 

Og du må ikke ha fancy fitness baller og balanseputer heller - det holder lenge med en krakk eller to, et par sofaputer osv. Være kreativ! Se hva du har i huset som kan brukes. 

Men vil du bruke fitness utstyr og ikke har det, så har du mulighet å leie deg inn i treningshallen vår med fitness utstyr her

 

 Håper du og hunden din nyter sommer og sol for det meste, husk at det er lov å bremse og bare nyte! 

Hunder som vasser

God sommer! 

 

Flere blogginnlegg